انواع رادیوگرافی‌های دندان پزشکی چیست؟ معرفی و راهنمای خرید انواع رادیوگرافی دندانپزشکی

ساخت وبلاگ

تصویربرداری دندان با اشعه ایکس معمولا سالانه با مراجعه به دندانپزشک انجام می‌گیرد. تصویربرداری‌ها همچنین می‌توانند با درخواست دندانپزشک به دنبال ایجاد مشکل یا درمان دندانی، تعداد دفعات بیشتری به کار گرفته شوند. فاکتورهایی که بر تصویربرداری دندانپزشکی با اشعه ایکس اثر می‌گذارند شامل: سن، سلامت فعلی دهان و دندان، نشانه‌های بیماری دهانی، سابقه بیماری‌های لثه و یا پوسیدگی دندان می‌شوند. اگر بیمار جدیدی هستید، احتمالاً تحت پرتونگاری دندانی قرار می‌گیرید تا دندانپزشک جدید شما بتواند تصویری شفاف از سلامت دنداننان به دست آورد.

خطرات رادیوگرافی دندان با اشعه ایکس

با اینکه در تصویربرداری دندان از اشعه ایکس استفاده می‌شود اما میزان آن به‌قدری کم است که برای کودکان و بزرگسالان، ایمن محسوب می‌شود. در صورتیکه دندانپزشک شما از تصویربرداری دیجیتال به جای فیلم‌های معمولی استفاده کند، خطرات ناشی از پرتوگیری کاهش بیشتری می‌یابد.

برای تصویربرداری یک پیش‌بند محافظ بر روی قفسه سینه، شکم و لگن قرار می‌گیرد تا از پرتوگیری ناخواسته به اندام‌های حیاتی جلوگیری شود. هم‌چنین ممکن است یک محافظ تیروئید بر روی غده تیروئید قرار داده شود. کودکان و زنان باردار یا زنانی که در سن باروری هستند، باید از یک پیش‌بند سربی محافظ استفاده کنند.

باید به این نکته توجه کرد که بارداری یک شرایط استثناست. زنان باردار یا زنانی که احتمال بارداری در آن‌ها وجود دارد، باید از دریافت هرگونه اشعه ایکس خودداری کنند؛ چون این پرتوگیری برای رشد جنین ایمن نیست.

آمادگی های لازم برای انجام رادیوگرافی دندان

این تصویربرداری به هیچ نوع آمادگی خاصی نیاز ندارد. تنها کاری که باید انجام شود، مسواک زدن قبل از مراجعه به بخش تصویربرداری است.

انواع تصویربرداری دندانی با اشعه ایکس به‌طور کلی به دسته تصویربرداری‌های داخل دهانی و تصویربرداری‌های خارج دهانی تقسیم می‌شود. رادیوگرافی‌های داخل دهانی رایج‎ترین نوع تصویربرداری اشعه ایکس هستند که هر کدام جنبه‌های مختلفی از دندان را نشان می‌دهند. تصویربرداری خارج دهانی نیز برای تشخیص مشکلات دندانی فک و جمجمه به کار می‌روند.

انواع رادیوگرافی دندان با تصویربرداری داخل دهانی

انواع مختلفی از روش‌های تصویربرداری دندان با اشعه ایکس وجود دارند که هر کدام نماهای متفاوتی از دندان را ثبت می‌کنند. معروف‌ترین روش‌های تصویربرداری داخل دهانی به شرح زیر هستند:

 

(Bitewing) رادیوگرافی دندان بایت وینگ

در این تکنیک، بیمار یک قطعه کاغذی مخصوص را گاز می‌گیرد و تصویربرداری انجام می‌شود. با این روش، دندانپزشک می‌تواند تاج‌های دندان را به‌خوبی ببیند. این نوع تصویربرداری برای بررسی حفره‌های دندان‌ها (بین دندانی) بسیار مناسب است.

 

(Occlusal) رادیوگرافی دندان اکلوزال

تصویربرداری اکلوزال در یک شات تمامی دندان‌ها را نمایش می‌دهد و زمانی انجام می‌شود که فک بیمار بسته باشد. با این تصویربرداری دندانپزشک قادر است روی هم قرار گرفتن دندان‌های بالایی و پایینی را به خوبی ببیند. همچنین دندانپزشک می‌تواند ناهنجاری‌های آناتومیکی کف یا طاق دهان را به خوبی مشاهده کند.

رادیوگرافی دندان پری اپیکال (تک دندان)

در هر تصویربرداری پری اپیکال، تمام قسمت‌های یک دندان از فک فوقانی یا فک دندانی از ریشه تا تاج به تصویر کشیده می‌شود. با این نوع تصویربرداری هرگونه تغییرات غیرمعمول در ریشه و ساختارهای استخوانی آن نشان داده می‌شود.

رادیوگرافی دندان چیست و نحوه انجام چگونه است؟

یکی از روش‌های سریع و دقیق تشخیص آبسه دندان، پوسیدگی دندان، نقایص فک و دندان و انواع ناهنجاری‌ها و آسیب‌های دیگر، استفاده از دستگاه‌ها و دوربین‌های رادیوگرافی است. دستگاه‌های رادیوگرافی در حیطه دندانپزشکی انواع مختلفی دارند و به‌طورکلی رادیوگرافی‌ها به دو دسته اصلی داخل دهانی و خارج دهانی تقسیم می‌شوند. در رادیوگرافی داخل دهانی، نوار اشعه X درون دهان قرار دارد و در رادیوگرافی خارج دهانی، نوار اشعه ایکس در خارج از دهان قرار دارد.

رادیوگرافی داخل دهانی

رادیوگرافی‌های داخل دهانی رایج‌ترین نوع هستند و سطح بالایی از جزئیات را نمایش می‌دهند. کاربردها:
– تشخیص پوسیدگی
– مشاهده ریشه دندان
– بررسی سلامت قسمت استخوانی اطراف دندان
– مشاهده وضعیت دندان در حال رشد

انواع رادیوگرافی‌های داخل دهانی

1- رادیوگرافی بایت وینگ (Bitewing) نشان‌دهنده سمت راست دندان

این رادیوگرافی، کرون دندان‌های عقب را نشان می‌دهد. دندان‌پزشک‌ها از هر طرف صورت، یک یا دو رادیوگرافی بایت وینگ می‌گیرند. رادیوگرافی دندان‌های مولر (دندان‌های عقب) و دندان‌های دوپایه (دندان‌هایی که در مقابل مولرها قرار دارند) در بالا و پائین و درواقع جزئیات دندان‌های بالا و پائین یک سمت دندان را نشان می‌دهد. این رادیوگرافی به این دلیل بایت وینگ نامیده شده است که فرد در هنگام گرفتن رادیوگرافی، وسیله بال مانندی را گاز می‌گیرد که نوار اشعه X را در طول روند رادیوگرافی در جای خود ثابت نگاه می‌دارد. این رادیوگرافی‌ها به دندان‌پزشکان کمک می‌کنند که پوسیدگی بین دندان‌های عقب و تغییر ضخامت استخوان‌ها به علت بیماری‌های لثه را تشخیص دهند. رادیوگرافی بایت وینگ می‌تواند برای تعیین میزان مناسب تاج (کلاهک پوشاننده دندان) و یا ترمیم‌های دیگر به‌عنوان‌مثال بریج ها کمک کند. همچنین می‌تواند هرگونه سایش و یا فروپاشی در پرکردگی دندان را نمایش دهد.

2-رادیوگرافی پری اپیکال (Periapical) نشان‌دهنده سمت چپ دندان

این رادیوگرافی دندانی تنها یک یا دو دندان را در یک‌زمان نشان می‌دهد. رادیوگرافی پری اپیکال شبیه به رادیوگرافی بایت وینگ است، با این تفاوت که این رادیوگرافی ارتفاع کامل هر دندان از تاج تا ریشه و قسمتی پایه‌ای که به فک متصل می‌شود را نشان می‌دهد. بسته به شرایط سلامت دهانی و مشکلات دندانی که درگذشته داشته‌اید دندان‌پزشک ممکن است برای فرد یک بررسی کامل رادیوگرافی و یا FMX تجویز کند. این روند شامل نمایش هر دندان از تاج تا ریشه و قسمت بنیادی دندان است. این رادیوگرافی تغییرات غیرطبیعی در ریشه‌ها و استخوان محیطی آن‌ها را نشان می‌دهد.

۳- رادیوگرافی اکلوزال (Occlusal) نشان‌دهنده سطح اکلوزال دندان‌ها

این رادیوگرافی از رادیوگرافی‌های معمول دیگر بزرگ‌تر است و رشد و جایگاه دندان‌های کودکان را نشان می‌دهد. هر رادیوگرافی تقریباً تمام فک بالا و یا پائین را نشان می‌دهد.

4-سی‌تی‌اسکن استاندارد (CT)

این نوع رادیوگرافی معمولاً باید در مرکز رادیولوژی و یا بیمارستان انجام شود. فرد در حالت خوابیده قرار می‌گیرد و دستگاه، لایه های مسطح تصویر را با چند گردش در اطراف سر بیمار ثبت می‌نماید. قرار گرفتن در معرض اشعه در این روش بسیار بیشتر از رادیوگرافی مخروطی توموگرافی کامپیوتری است. سی تی اسکن استاندارد ممکن است به‌منظور بررسی اندازه و جایگاه قرارگیری ایمپلنت‌ها مورداستفاده قرار گیرد. این روش به جراح کمک می‌کند تا از پیچیدگی‌های محتمل قبل و بعد از عمل جراحی جلوگیری کند.

۵- رادیوگرافی توموگرافی (Tomography)

توموگرافی یک لایه و یا برش خاص از دهان را نشان می‌دهد و باقی لایه‌ها را تار می‌کند. این رادیوگرافی برای بررسی قسمت‌هایی است که به‌سختی قابل‌مشاهده هستند و یا توسط قسمت‌های دیگر بسته‌شده‌اند.

۶- سیالوگرافی (Sialography)

روش دیگری که از اشعه X استفاده می‌کند، سیالوگرافی نام دارد. در این روش از نوعی رنگ استفاده می‌شود که درون غدد بزاقی تزریق می‌شوند تا در نوار رادیوگرافی دیده شوند (غدد بزاقی بافت‌های نرمی هستند که توسط اشعه X دیده نمی‌شوند). دندان‌پزشک می‌تواند از این روش برای بررسی مشکلات غدد بزاقی مانند انسداد، یا سندرم شوگرن (اختلالی همراه با علائم ازجمله خشکی دهان و چشم؛ این اختلال می‌تواند نقش مهمی در پوسیدگی دندان بازی کند) استفاده کند.

معرفی و راهنمای خرید انواع رادیوگرافی دندانپزشکی

رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC

رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC

جهت مشاهده مشخصات، قیمت و خرید رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC کلیک کنید

تجهیزات پزشکی وینکل پلاس

توضیحات رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC

Vatech radiography

  • رادیوگرافی دندانپزشکی چیست؟
  • مشخصات فنی رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC

رادیوگرافی دندان چیست و نحوه انجام چگونه است؟

یکی از روش‌های سریع و دقیق تشخیص آبسه دندان، پوسیدگی دندان، نقایص فک و دندان و انواع ناهنجاری‌ها و آسیب‌های دیگر، استفاده از دستگاه‌ها و دوربین‌های رادیوگرافی است. دستگاه‌های رادیوگرافی در حیطه دندانپزشکی انواع مختلفی دارند و به‌طورکلی رادیوگرافی‌ها به دو دسته اصلی داخل دهانی و خارج دهانی تقسیم می‌شوند. در رادیوگرافی داخل دهانی، نوار اشعه X درون دهان قرار دارد و در رادیوگرافی خارج دهانی، نوار اشعه ایکس در خارج از دهان قرار دارد. رادیوگرافی‌های داخل دهانی رایج‌ترین نوع هستند و سطح بالایی از جزئیات را نمایش می‌دهند. کاربردها: – تشخیص پوسیدگی – مشاهده ریشه دندان – بررسی سلامت قسمت استخوانی اطراف دندان – مشاهده وضعیت دندان در حال رشد

رادیوگرافی دندانپزشکی

دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی یا دستگاه رادیوگرافی دندان جزییات زیادی را به دندانپزشکان عزیز در مورد سلامت دندان و ریشه، استخوانهای اطراف دندان، وضعیت رشد دندان‌ها و سلامت لثه در اختیار آنها قرار می‌دهد؛ درکل می‌توان گفت رادیوگرافی تک دندان اطلاعات کاملی از سلامت عمومی دندان‌ها و فک را در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد. رادیو گرافی دندانپزشکی بسیار برای دندانپزشک مهم و کاربردیست که می‌تواند در تشخیص دندانپزشک بسیار تاثیرگذار باشد. قیمت دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی بسته به کیفیتی که بازوهای دستگاه و همچنین زمان اکسپوزی که آن Radiography دارد، می‌تواند متفاوت باشد.مشخصات فنی رادیوگرافی دندانپزشکی دیواری سیرونا مدل AC :

  • نوع  دستگاه AC
  • ساخت کشور آلمان
  • نقطه کانونی ۰.۴ میلی متر
  • نوع اتصال بدنه متصل به دیوار
  • ولتاژ تیوب  ۷۰ کیلوولت
  • شدت جریان تیوب ۳.۵ میلی آمپر
  • پشتیبانی از سنسورهای دیجیتال، فیلم و psp
  • دارای استانداردهای FDA آمریکا، CE اروپا، ISO
  • ۱ سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش

رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix

رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix

جهت مشاهده مشخصات، قیمت و خرید رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix کلیک کنید

تجهیزات پزشکی وینکل پلاس

توضیحات رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix

orix radiography

  • رادیوگرافی دندانپزشکی چیست؟
  • مشخصات فنی رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix

رادیوگرافی دندانپزشکی چیست و نحوه انجام چگونه است؟

یکی از روش‌های سریع و دقیق تشخیص آبسه دندان، پوسیدگی دندان، نقایص فک و دندان و انواع ناهنجاری‌ها و آسیب‌های دیگر، استفاده از دستگاه‌ها و دوربین‌های رادیوگرافی است. دستگاه‌های رادیوگرافی  در حیطه دندانپزشکی انواع مختلفی دارند و به‌طورکلی رادیوگرافی دندانپزشکی به دو دسته اصلی داخل دهانی و خارج دهانی تقسیم می‌شوند. در رادیوگرافی داخل دهانی، نوار اشعه X درون دهان قرار دارد و در رادیوگرافی خارج دهانی، نوار اشعه ایکس در خارج از دهان قرار دارد. رادیوگرافی‌های داخل دهانی رایج‌ترین نوع هستند و سطح بالایی از جزئیات را نمایش می‌دهند. کاربردها رادیوگرافی دندانپزشکی : – تشخیص پوسیدگی – مشاهده ریشه دندان – بررسی سلامت قسمت استخوانی اطراف دندان – مشاهده وضعیت دندان در حال رشد

رادیوگرافی دندانپزشکی

دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی یا دستگاه رادیوگرافی دندان جزییات زیادی را به دندانپزشکان عزیز در مورد سلامت دندان و ریشه، استخوانهای اطراف دندان، وضعیت رشد دندان‌ها و سلامت لثه در اختیار آنها قرار می‌دهد؛ درکل می‌توان گفت رادیوگرافی تک دندان اطلاعات کاملی از سلامت عمومی دندان‌ها و فک را در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد. رادیو گرافی دندانپزشکی بسیار برای دندانپزشک مهم و کاربردیست که می‌تواند در تشخیص دندانپزشک بسیار تاثیرگذار باشد. قیمت دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی بسته به کیفیتی که بازوهای دستگاه و همچنین زمان اکسپوزی که آن Radiography دارد، می‌تواند متفاوت باشد.مشخصات فنی رادیوگرافی دندانپزشکی پایه دار orix :

  • ساخت کشور ایتالیا
  • تایم اکسپوز پایین
  • در ۲ مدل دیواری و پایه‌دار
  • فاصله کانونی 0.4mm
  • زمان اکسپوز از ۰.۰۱ تا ۲ ثانیه
  • شدت جریان تیوب ۵ میلی آمپر
  • دارای ولتاژ تیوپ ۶۰-۷۰ کیلوولت
  • دارای یکسال گارانتی و ۱۰سال خدمات پس از فروش
  • قابل استفاده برای انواع دستگاه های تصویر وینکل...
    ما را در سایت وینکل دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : وینکل winkel بازدید : 223 تاريخ : پنجشنبه 5 خرداد 1401 ساعت: 23:06