همه چیز درباره ی تخت تراکشن کشش ستون فقرات با تخت کششی تراکشن

ساخت وبلاگ
همه چیز درباره ی تخت تراکشن کشش ستون فقرات با تخت کششی تراکشن

تعریف تخت ترکشن؟

جهت مشاهده محصولات تخت تراکشن کلیک کنید

فروشگاه وینکل

تخت ترکشن : ترکشن یا همان کشش ستون فقرات، یکی از روش­های ویژه­ی ماساژ است که در آن با اعمال نیرو به دو استخوان متصل به هم، باعث می­شود تا دو استخوان کمی از هم فاصله گرفته و فضای بیشتری بین آن­ها ایجاد شود. استفاده از این روش در ستون فقرات افراد، باعث می­شود تا فشار روی دیسک­ها و شاخه­ های عصبی کاهش یافته و در نهایت انحرافات یا نیمه در رفتگی­های ستون فقرات بیمار، در راستای صحیح خود قرار گیرند. باز شدن ستون فقرات با استفاده از این روش می­تواند به بهبودی بیماری­های مختلفی کمک کند که از جمله آن­ها می­توان به گیرافتادگی اعصاب، فتق دیسک­های کمر، بیماری­های از بین برنده دیسک و بسیاری از بیماری­های دیگر. استفاده از ترکشن در بهبودی دامنه­ی حرکتی بیمار، قبل یا بعد از انجام درمان دستی با کایروپراکتور (یا همان ورزش درمانی) نیز مفید است.

ترکشن به دو صورت مکانیکی و دستی قابل اجراست که هرکدام ویژگی­های خاص خود را دارند. در ترکشن مکانیکی از دستگاه­های مخصوصی برای کشش ستون فقرات و برداشتن فشار از روی آن­ها استفاده می­شود. ترکشن مکانیکی بر ناحیه پایین کمر، شامل ۵ مهره پایانی ستون فقرات متمرکز می­باشد. ترکشن دستی بر روی منطقه گردنی ستون فقرات، شامل ۷ مهره ابتدایی ستون فقرات زیر استخوان جمجمه متمرکز می­باشد

دلایل استفاده از تخت ترکشن:

یکی از مهمترین دلایل ناتوانی جوامع بشری در دورۀ صنعتی، دردهای ستون فقرات است. امروزه در دنیا برای درمان مشکلات ستون فقرات، شیوه­ های مختلفی وجود دارد که در این میان مداخلات فیزیکی و درمانهای فیزیوتراپی از جایگاه ویژه­ای برخوردارند. کشش ­درمانی که به­ طور متداول با اصطلاح تراکشن (Traction) شناخته می­ شود، نقش م‍ؤثری در بهبود اختلالات ستون فقرات و مفاصل ایفا می­کند.

در ترکشن، نیروهای کششی به­ شکل پیوسته یا متناوب، روی ستون فقرات بیمار وارد می­شوند. واردشدن این نیرو، آثاری همچون کشش بافتهای نرمِ پیرامون ستون فقرات (لیگامان­ها و عضلات)، کاهش فتق دیسکهای بین­ مهره­ ای، جداسازی سطوح مفصلی، کاهش فشارِ واردآمده روی ریشه­ های عصبی، کاهش تنش عضلانی، آرامسازی عضلات ستون فقرات و … را در پی خواهد داشت.

بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، استفاده از روش ترکشن برای درمان بیماری­های زیر مفید است:

  • بیرون زدگی دیسک
  • برآمدگی و فتق دیسک
  • بیماری فرسایشی دیسک‌ها
  • گیرافتادگی عصب
  • بیماری‌های مفاصل فاست
  • گیرافتادگی شاخه‌های عصبی در ستون فقرات
  • سیاتیک
  • بیماری فرسایشی مفاصل (آرتروز زانو،آرتروز لگن، آرتروز آرنج)
  • درد بازو
  • درد پا
  • کم تحرکی
  • آسیب‌های حاد و آسیب مزمن ناشی از فشار‌های مکرر و مداوم
  • عارضه سر و گردن به جلو

بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، استفاده از روش ترکشن برای درمان بیماری­های زیر مفید است:

  • بیرون زدگی دیسک
  • برآمدگی و فتق دیسک
  • بیماری فرسایشی دیسک‌ها
  • گیرافتادگی عصب
  • بیماری‌های مفاصل فاست
  • گیرافتادگی شاخه‌های عصبی در ستون فقرات
  • سیاتیک
  • بیماری فرسایشی مفاصل (آرتروز زانو،آرتروز لگن، آرتروز آرنج)
  • درد بازو
  • درد پا
  • کم تحرکی
  • آسیب‌های حاد و آسیب مزمن ناشی از فشار‌های مکرر و مداوم
  • عارضه سر و گردن به جلو

نحوه ی کار کردن تخت ترکشن:

ترکشن، یا همان کشش ستون فقرات بیمار، به لغزش فاست­های بین مهره­ای روی یکدیگر کمک فراوانی می­کند. همچنین باعث افزایش جریان خون و کاهش فشار روی کانال نخاعی بدن، که شامل رگ­های خونی و ریشه­های عصبی می­شود، می­شود. افزایش جریان خون، خود باعث  کاهش مواد شیمیایی ناشی از التهاب آسیب­های بافتی، کاهش فعالیت اعصاب و در نتیجه افزایش حرکت مفصل و کاهش درد می­شود. ترکشن همچنین می­تواند با کشش رباط­ها و ماهیچه­هایی که به مفاصل متصلند، موجب کاهش اسپاسم عضلانی ماهیچه­های کمر بیمار شود.

در ترکشن مکانیکی، فرد پس از دراز کشیدن روی تخت مخصوص ترکشن، که به صورت دو تکه طراحی شده تا اصطکاک بدن بیمار با تخت را کاهش دهد و فشار را از ستون فقرات بیمار رفع کند، توسط یک سیستم پشتیبان تثبیت شده و کامپیوتر متصل به سیستم کشش تخت، به صورت اتوماتیک زاویه کشش متناسب با بیمار را تنظیم می­کند. این سیستم کامپیوتری به فیزیوتراپیست معالج این امکان را می­دهد تا درمان خود را به صورت دقیق­تر بر روی قسمت­های موردنظر خود ادامه دهد

با توجه به نوع بیماری تحت درمان با روش ترکشن، حالت قرار گرفتن بیمار بر روی تخت کشش متفاوت است. برخی حالات مختلف استفاده از ترکشن توسط فیزیوتراپیست را در شکل­های زیر می­بینیم.

علاوه بر این، بنا به توصیه پزشک معالج ممکن است برخی از اقدامات کششی، که نیاز به دقت بالایی در روند انجام ندارند توسط فیزیوتراپیست به بیمار آموزش داده شود تا در منزل و به صورت مداوم انجام شوند.

مزایای درمان با ترکشن

ترکشن و ایجاد کشش در ستون فقرات، با اعمال فشار منفی بر روی دیسک­ها و مفاصل، به آن­ها این امکان را می­دهد تا در حالت استاندارد خود قرار گیرند. بنابراین دیسک­هایی که دچار فتق و بیرون­زدگی شده­اند به حالت اولیه خود بازگشته و به سایر نقاط ستون فقرات بیمار فشار وارد نمی­کنند.

مزایای استفاده از این روش درمانی، افزایش عملکرد و تحریک ­پذیری مفاصل خلفی و مفاصل است، افزایش خاصیت کشسانی رباط­ها، بازگرداندن حرکت ستون فقرات به حالت اولیه و افزایش آب­رسانی و تغذیه دیسک است.

عوارض ترکشن

علاوه بر مزایای چشمگیر و درمان بسیاری از بیماری­های مرتبط با ستون فقرات، عوارضی نیز به دنبال دارد. یکی از این عوارض ایجاد درد در حین کشش است. تراکشن در برخی موارد دردی را ایجاد می­کنند که از درد اصلی بیمار شدیدتر است. به همین دلیل است که افراد مبتلا به پوکی استخوان و انواع خاصی از سرطان نباید از ترکشن برای درمان خود استفاده کنند. عارضه دیگری که ممکن است در این روش ایجاد شود تشدید اسپاسم عضلانی ماهیچه­ های کمر است. البته فیزیوتراپیست­های معالج برای این حالت آمادگی کامل داشته و در صورت بروز می­توانند به راحتی این حالت را برطرف نمایند.

ترکشن یا کشش ستون فقرات را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

کشش مداوم

کشش مداوم ستون فقرات در هر بار بیش از چند ساعت طول می‌کشد. در این مدت زمان طولانی، فشار کمی به ستون مهره‌ها وارد می‌شود. این باور وجود دارد که این نوع ترکشن، در جداسازی ساختار ستون فقرات بی‌تاثیر است. به عبارتی دیگر، در مدت زمان طولانی ، بیمار نمی‌تواند فشاری که می‌تواند استخوانهای مهره را جدا سازد، تحمل کند.

انواع محصولات توانبخشی و فیزیوتراپی

فروشگاه وینکل

کشش پایدار

در این روش، یک میزان ثابت کشش، از چند دقیقه گرفته تا حدود نیم ساعت، به ستون مهره‌ها وارد می‌شود. در این مدت زمان کوتاه نیروی بیشتری به مهره‌ها وارد می‌شود.

کشش مکانیکی متناوب

در این نوع از کشش، یک وسیله مکانیکی، هر چند ثانیه یکبار، نیرویی بر روی ستون مهره‌ها وارد کرده و سپس رها می‌کند. این یکی از محبوب‌ترین روش‌های کشش ستون فقرات یا ترکشن در دنیاست. کشش مکانیکی معمولا چند ثانیه اعمال می‌شود و سریع و ناگهانی است.

کشش موضعی

با قرار دادن بیمار در موقعیت‌های مختلف، با استفاده از بالش، بلوک یا کیسه‌های شن، فشار به صورت طولانی مدت به ستون فقرات وارد می‌شود.

این حالت معمولا داری خم جانبی است و تنها یک طرف از بند نخاعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کشش ستون فقرات یا ترکشن در چه محل‌هایی اعمال می‌شود؟

کشش گردن

کشش گردن، نوعی از کشش ستون فقرات یا ترکشن است که برای درمان کوتاه مدت گردن درد ، استفاده می شود. این کشش به گونه ای طراحی شده تا فشار وارده بر روی ریشه عصب گردن و اسپاسم عضلانی را کمتر کند. یک فشار ثابت یا متناوب به گردن وارد می شود تا باعث کشش عضلات گردن و بافتهای نرم شود، در حالی که فضای بین مهره های بالاتر را بازتر می کند. این کار تنها با نیروی دست یا دستگاه انجام می شود. فیزیوتراپیست تصمیم می گیرد که چه مقدار نیرو، و در چه مدت زمانی به گردن وارد شود.

کشش کمر

مثل مورد فوق، در کشش ستون فقرات یا ترکشن کمر، نیرویی متناوب یا مداوم به صورت دستی یا مکانیکی، به ستون فقرات کمر وارد می‌شود. هدف از این کار، کاهش درد کمر، ناشی از اسپاسم عضله‌های پشت و دخالت ریشه عصبی کمر‌، می‌باشد. از این روش برای درمان فتق دیسک کمر یا دیسک‌های بیرون زده، بیماری دژنراتیو دیسک، و آرتروز استفاده می‌شود. این نوع کشش، فضای بین مهره‌ها را افزایش می‌دهد که باعث کاهش درد و بهبودی می‌شود.

جلسه درمانی کشش ستون فقرات:

در طی درمان قسمت تحتانی کمر(ستون فقرات کمری) بیمار با لباس روی تخت الکتریکی که نیمه پایینی آن متحرک است، دراز می‌کشد.

  • یک کمربند به دور باسن بسته می‌شود و به قسمت پایینی تخت، نزدیک به پا متصل می‌شود.
  • قسمت بالایی تخت ثابت باقی می‌ماند، و بخش پایینی که بیمار به آن متصل است به جلو و کناره‌ها حرکت می‌کند تا ضمن ایجاد کشش، درد تسکین یابد.

یک تفاوت بین کشش درمانی‌های مختلف، وضعیت قرار گیری بیمار بر روی تخت است:

  • بعضی از دستگاه ها بیمار را در وضعیت دمر بر روی تخت قرار می‌دهد، در حالی که صورت رو به پایین  است (مثل دستگاه VAX-D )
  • §          در برخی از دستگاه‌ها بیمار به پشت دراز کشیده و صورت رو به بالاست (DRX9000)

بیمار نباید در حین درمان و پس از آن احساس درد کند و تنها می‌بایست کشش ستون فقرات یا ترکشن را حس کند.

نتایج استفاده از ترکشن در درمان بیماری­ها

ترکشن، اغلب به عنوان روش درمانی مکمل برای بیماران مورد استفاده قرار می­گیرد و با کمک سایر درمان­هایی که در طول فیزیوتراپی فرد انجام می­شود، نتایج خوبی به همراه داشته است. این روش درمانی با کاهش درد و از بین بردن فشار روی ستون فقرات فرد بیمار، باعث می­شود تا فرد حرکات و فعالیت­های روزانه خود را بهتر انجام داده و روند بهبودی بیماری را تسریع ببخشد.

در استفاده از ترکشن و کشش ستون فقرات، بسته به نوع و شدت بیماری و تشخیص فیزیوتراپیست معالج، طول مدت درمان برای هر فرد متفاوت است و ممکن است برای برخی افراد نیاز به زمان طولانی­ تری برای درمان کامل نیاز باشد ولی در حالت کلی جلسات ترکشن بین ۲۰ تا ۲۴ جلسه با مدت زمانی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در هر جلسه برای هر فرد خواهد بود.

همه چیز درباره ی تخت تراکشن کشش ستون فقرات با تخت کششی تراکشن
وینکل...
ما را در سایت وینکل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : وینکل winkel بازدید : 202 تاريخ : شنبه 15 شهريور 1399 ساعت: 16:28